PostcodeKaart Nederland | Postcodes in Cirkel

Hoeveel postcodes liggen er binnen een cirkelstraal? Hoe bepaal ik waar deze postcodes zich in de cirkelstraal bevinden? Deze vragen zijn snel te berekenen met de PostcodeKaart Nederland | Postcodes in Cirkel. Met de premium versie van deze postcodekaart kunt u met diverse selectietools cirkel, vierkant of lasso gebieden op de kaart selecteren en bijvoorbeeld het aantal inwoners in een selectiegebied berekenen.
Tijdens het selecteren van een gebied kunt u de straal of radius van de cirkel bepalen met tussenstappen van 100 meter. De applicatie berekent vervolgens automatisch welke postcodes zich binnen de gegeven cirkelstraal bevinden. Bekijk op deze pagina de demo en de product video.
Wilt u weten welke postcodes er liggen binnen een gemeente of provincie? De PostcodeKaart Nederland | Postcodes in Cirkel geeft u het antwoord.

DEMO PostcodeKaart | Postcodes in Cirkel

De visualisatie PostcodeKaart | Postcodes in Cirkel (4-cijferig) toont alle 4PC postcodevlakken, gemeenten en plaatsen in Nederland. Bekijk de volgende demo (vergroot de kaart via icoon rechtsonder)

DEMO 4PC Postcodes in Cirkel op Kaart

Demo en werkwijze

De visualisatie PostcodeKaart | Postcodes in Cirkel (4-cijferig) toont alle 4PC postcodevlakken, gemeenten en plaatsen in Nederland. Bekijk de volgende demo (vergroot de kaart via icoon rechtsonder)

De postcodevlakken in de kaart hiernaast zijn verdeeld over de 4072 postcodevlakken en 342 gemeentes en provincies na de gemeentelijke herindeling per 01-01-2023. De bron voor de getoonde postcodevlakken is het BAG register. De Nederlandse gemeenten en de Nederlandse overheid zijn samen verantwoordelijk voor het maandelijks actueel houden van haar datagegevens.

1. Kies en selecteer postcodegebieden, gemeenten en plaatsen in een cirkelstraal, vierkant of een ander gekozen selectietool

2. Zoom in op provincieniveau om een gewenste straalcirkel te trekken rondom een vertrek locatie

3. Exporteer en download alle datagegevens als CSV-bestand naar uw computer. Deze functies zijn alleen actief in de Premium versie!
(Zie de mogelijkheden in de product video)

Screenvideo PostcodeKaart | Postcodes in Cirkel

Bekijk de volgende video van PostcodeKaart | Postcodes in Cirkel en zie hoe eenvoudig deze applicatie in de praktijk werkt.

Wie zijn de gebruikers van deze applicatie?

Deze handige tool kan voor veel doeleinden worden ingezet en steeds vaker wordt de kaarten op corporate websites geplaatst.

Bedrijven en organisaties die de 4-cijferige postcodes en/of de onderlinge afstanden willen weten in een plaats, gemeente of regio
Restaurants en (winkel)bedrijven die afstanden en bezorgkosten in de regio willen berekenen
Koeriersdiensten en cateraars voor overzicht van snelle afstandsbepaling en levering producten op locaties

Tip: Bekijk ook de demo’s van de 4-cijferige en de 6-cijferige versies van deze applicatie zonder PostcodeKaart

PostcodeKaart Nederland | Postcodes in Cirkel | Download datagegevens

Wilt u de data van een uw selectiegebied weten en deze kunnen downloaden? Dat kan. Na aankoop van onze PREMIUM versie kunt u een gewenst gebied selecteren en de gegevens daarvan downloaden. Bekijk de mogelijkheden van deze tool aan de hand van de instructievideo of het volgende stappenplan. Pas stap 1 en 2 toe in onderstaande kaart en bekijk de veelzijdige mogelijkheden. Stap 3, 4 en 5 zijn alleen mogelijk in de PREMIUM versie.

Stap 1: Kies in menu voor de gewenste selectietool vierkant, cirkel of lasso

Stap 2: Selecteer gewenst gebied op kaart en bekijk data in infovenster

Stap 3: Data downloaden? Klik op View Data in infovenster (alleen Premium)

Stap 4: Bekijk en download de datagegevens als CSV bestand…(alleen Premium)

Stap 5: … of download afbeelding als PDF of image bestand (alleen Premium)