PostcodeKaart Nederland | Bevolkingsspreiding

Onderstaande PostcodeKaart Bevolkingsspreiding toont hoe Nederland verdeeld is over de 4074 postcodevlakken en 342 gemeentes na de gemeentelijke herindeling per 01-01-2023. De bron voor de getoonde postcodevlakken is het BAG register, een actuele register waarvoor de Nederlandse gemeenten en de Nederlandse overheid samen verantwoordelijk voor zijn. De inwonersaantallen zijn geactualiseerd per 01-09-2022 (CBS)

Gebruiksaanwijzing:
In het menu op de kaart linksboven vind u diverse selectietools waaronder de cirkel, rechthoek en lasso. U kunt met deze tools een gewenst gebied selecteren en hiervan het aantal inwoners opvragen. Om de exacte aantallen inwoners te kunnen downloaden dient u de Premium versie van deze applicatie aan te kopen. Meer informatie over het gebruik en de aankoop van deze Premium applicatie vind u verderop op deze pagina.

Stappenplan: Download data van de interactieve postcode- en gemeentekaart 
Wilt u beschikken over de geodata gegevens van onderstaande kaart? Dat kan. Na aankoop van onze PREMIUM versie kunt u een gewenst gebied selecteren en de datagegevens daarvan downloaden. Bekijk de mogelijkheden van deze tool aan de hand van de instructievideo of het volgende stappenplan. Pas stap 1 en 2 toe in onderstaande kaart en bekijk de veelzijdige mogelijkheden. Stap 3, 4 en 5 zijn alleen mogelijk in de PREMIUM versie.

Stap 1: Kies in menu voor de gewenste selectietool vierkant, cirkel of lasso

Stap 2: Selecteer gewenst gebied op kaart en bekijk data in infovenster

Stap 3: Data downloaden? Klik op View Data in infovenster (alleen Premium)

Stap 4: Bekijk en download de datagegevens als CSV bestand… (alleen Premium)

Stap 5: … of download afbeelding als PDF of image bestand (alleen Premium)

Screenvideo PostcodeKaart Nederland | Bevolkingsspreiding

Bestel Postcode- en Gemeentekaart | Bevolkingsspreiding

U kunt de Premium versie van deze applicatie bestellen in onze webwinkel. Na aankoop en betaling van € 99,95 sturen wij u per omgaande de URL-link naar de applicatie. U kunt direct starten met het selecteren en downloaden van de datagegevens en de inwonersaantallen per postcodevlak, stad, gemeente of provincie.
Het gebruik van deze tool is geldig gedurende een jaar na aankoopdatum.

.