PostcodeKaart Nederland | Bevolkingsspreiding

De PostcodeKaart Nederland Bevolkingsspreiding toont hoe ons land verdeeld is in 4074 postcodevlakken en 342 gemeentes per 01-01-2024. De bron voor de getoonde postcodevlakken is het BAG register, een actuele register waarvoor de Nederlandse gemeenten en de Nederlandse overheid samen verantwoordelijk voor zijn. De inwonersaantallen zijn geactualiseerd per 01-09-2023 (CBS)

Gebruiksaanwijzing DEMO versie
In het menu op de kaart linksboven vindt u diverse selectietools waaronder de cirkel, rechthoek en lasso. U kunt met deze tools inzoomen en een gewenst gebied op de kaart selecteren. De infovensters tonen de geodata en (inwoners)spreiding per postcodevlak.

Applicatie PREMIUM versie
Als u het inwonersaantal van een groter selectiegebied wilt weten of als u de datagegevens van deze PostcodeKaart als CSV-bestand wilt downloaden dan kunt u de Premium versie van deze applicatie in onze webwinkel kopen. Meer informatie over hoe deze applicatie te gebruiken en over de aankoop van de Premium applicatie vindt u op deze pagina.

Stappenplan: Download data van deze interactieve PostcodeKaart 
Wilt u beschikken over de geodata gegevens van onderstaande kaart? Dat kan. Na aankoop van onze PREMIUM versie kunt u een gewenst gebied selecteren en de datagegevens daarvan downloaden. Bekijk de mogelijkheden van deze tool aan de hand van de instructievideo of het volgende stappenplan. Pas stap 1 en 2 toe in onderstaande kaart en bekijk de veelzijdige mogelijkheden. Stap 3, 4 en 5 zijn alleen mogelijk in de PREMIUM versie.

Stap 1: Kies in menu de gewenste selectietool: vierkant, cirkel of lasso (Demo en Premium)

Postcodekaart Nederland

Stap 2: Selecteer gebied op de  kaart en bekijk data in infovenster (Demo en Premium)

Stap 3: Data downloaden? Klik op View Data in infovenster (Premium)

Stap 4: Bekijk en download de datagegevens als CSV bestand… (Premium)

Stap 5: … of download afbeelding als PDF of image bestand (Premium)

Video PostcodeKaart NL | Bevolkingsspreiding

Koop PostcodeKaart | Bevolkingsspreiding | PREMIUM

U kunt de Premium versie van deze applicatie direct in onze webwinkel kopen. Na betaling van € 99,95 sturen wij u de URL-link naar de applicatie. U kunt direct starten met het selecteren en downloaden van de datagegevens en de inwonersaantallen per postcodevlak, stad, gemeente of provincie.
Het gebruik van deze tool is geldig gedurende één jaar na aankoopdatum.

Dataset Postcodes in Nederland

De gebruikte gegevens voor de PostcodeKaart op deze pagina zijn te vinden in onze dataset: Postcodes in Nederland.
Bekijk deze dataset en download een sample om de inhoud te bekijken.